За Мен

Начало / За Мен
 4934852Аз съм Ясар Маркос и съм обучител и коуч, фокусиран върху създаването на положителни трансформации в моите клиенти. Под трансформация разбирам положителни трайни промени в моите клиенти. Целта не е да създадем различен човек, а да премахнем пречките, които им пречат да се извяват в целия си блясък.
Моята работа и страст е да подпомагам растежа и да отключвам потенциала за върхово представяне в хората. За това използвам всичките си умения, енергия и страст, за да помогна на моите клиенти да отидат на друго ниво в тяхното развитие. Моята цел е да ги подкрепям да преуспяват, растат и  развиват във всякакви условия, за да бъдат по–успешни и удовлетворени.Това, което ме движи напред, е желанието за постоянен растеж и развитие. Независимо от натрупания ми опит, винаги искам още. Винаги съм отворен  за нови знания, прозрения и промени, които идват от моите клиенти, колеги, ментори и коучове.

Независимо на кой етап в развитието си се намираш ако искаш да растеш и да се развиваш всеки ден, да взимаш най-доброто от всяка ситуация с енергия, радост и страст, бих работил с теб с удоволствие към постигането на тази цел

Компетенции:

От осем години следвам моята страст да правя обучения и коучинг

Опит в Обученията:
Водил с  разнообразни обучения в интернационална среда Холандия, Израел, Унгария, България.
Основните теми са:

Обучения за личностно и професионално развитие.
Обучения които изискват пълно отдаване и обикновено траят поне два дни, като голяма част от обученията от този тип които съм водил са от 4 до 7 дена. Те са с практическа насоченост и използват метода учене чрез преживяване. Целта на обучението е да се постигне личностно развитие, чрез преодоляване на вътрешни препятствия и страхове, за да може човек да развие потенциала си, бизнеса си и в крайна сметка силно да подобри качеството си на живот.

Коучинг обучения – за хора които искат да станат коучове, така и за хора, които работят с хора: лидери на екипи, обучители, мениджъри, собственици на бизнес. С тези обучения се научават множество инструменти, полезни при всякаква комуникация особено когато искате да подкрепяте хората около вас, с които работите или живеете, да изкарат най-доброто от себе си. Личностното развитие е неделима и важна част от обученията по – коучинг.

Обучения за обучители – комплексни обучения с основните необходими знания и умения, които е нужно да бъдат развити в един обучител. Тук влизат: презентационни умения, комункационни умения, лидерски умения, коучинг и др.

Обучения за комуникационни умения, комуникационни стилове и DISC

Обучения за меки умения с наблягане на личностното развитие:
Влиятелни презентация, Продавай Уверено, Автентично лидерство . С такива обучения бяха първите ми стъпки като обучител, продължавам да ги водя и днес, макар и силно промени като структура и методология. В тях силно се набляга върху практическото учене чрез преживяване.

Коучинг: Опита в коучинг е както по-време на обученията, особено в тези за личностно и професионално развитие това е неделим елемент. Така и индивидуален коучинг, коучинг на екипи както и групов коучинг. Основния ми опит е с хора които живеят и работят във високо интензивна среда, където се изисква те да са във върхово представяне във всеки един момент.


Обучения, които съм преминал :Обучение по НЛП, завършен НЛП Practitioner.
Обучения за обучители в Холандия в тренинг център Олде Вехте.
Обучение за Коучинг (Practicing Coaching) в Холандия  в тренинг център Олде Вехте
Обучение за Ontological Coaching в Израел.
Преминал съм и асистирал в редица обучения за личностно и професионално развитие в България, Холандия, Израел.

Едно от основните от тях беше Инсайт 4, Обучение за бизнес и личностно развитие, което продължи 29 последователни дни. Преминахме редица модули с Фасилитатори, които са световно признати специалисти в области като бизнес консултиране, водене на преговори, комуникация, коучинг, продуктивност, финанси и планиране.