Как една неделя си създадохме Университет?

Начало / Slider / Как една неделя си създадохме Университет?
Как една неделя си създадохме Университет?

Неделна сутрин. Седим около кухненската маса вкъщи. Мони приготвя кафе, а аз и Ясар правим това, което правим най-често, когато сме заедно.

Спорим.

Не ме разбирай прогрешно. Тези спорове са безценни. Благодарение на тях съвместният ни бизнес расте, благодарение на тях растем и като личности. Как беше онзи известен лаф: „В спора се ражда истината“ ?

Този път спорът е дори по-продуктивен от обикновено, защото благодарение на него, създаваме проект, който ще донесе промяна не само в бизнес модела ни. Но и у много българи, които търсят възможности за развитие и са гладни за успехи.

Нашата мисия – на мен и Ясар – е да помогнем на възможно най-много българи да растат като личности и като предприемачи. И да не живеят в посредственост, а да изживеят своя живот на макс, разкривайки пълния си потенциал.

Реализацията на този наш проект ще изпълни мисията ни и сме твърдо убедени в това!

Добре, нека говорим по същество… За какъв проект става дума?

Накратко – създаваме Университет. :)

Следва малко по-дългото обяснение…

Били сме на толкова много обучения по личностно развитие и винаги забелязваме един общ проблем. Да, включително и в нашето обучение „Живот на победител“.

Хората се записват, влизат в залата, ние им даваме много ценни знания, насоки, техники, стратегии и инструменти за действие, които да им помогнат да постигат целите си и да постигат успехите, които желаят. Вдигаме им енергията. След края на събитието, хората се чувстват страхотно, изпълнени с надежда, сила, енергия.

Готови да действат.

Но не действат!

Няколко дни по-късно мотивацията е изчезнала, енергията я няма и всички отново са  влезли в старите, до болка познати, коловози в живота си.

Ако знаеш английски, изразът е, че няма достатъчно добър „follow up“.

Това ни беше голяма болка – фактът, че огромна част от хората не вървят напред след събитията, а заорават отново на едно място. Тази болка ни накара да действаме и ето как решихме проблемът.

Създаваме Университет за Личностно Развитие и Предприемачество (или накратко УЛРП). На английски също звучи добре – University of Personal Development and Entrepreneurship (UPDE).

Университетът започва от самото начало на 2017 г. и се състои от 12 онлайн обучения на различни теми. Обученията са двучасови и се провеждат онлайн по поне две причини:

 1. Лесна достъпност – в 2017 г. Интернет и устройствата, които позволяват да влизаме в Интернет, вече отдавна не са лукс. Превърнаха се в необходимост, също както токът и водата, до такава степен, че на някои от нас ни е по-трудно да си представим живот без Интернет, отколкото живот без топла вода. :) В този ред на мисли, чрез онлайн обучения на живо, осигуряваме обратна връзка на място, чрез въпроси и отговори, също както на живите ни обучения. Само че спестяваме много време (че и пари) от пътуване на приятелите ни, които искат да се развиват, но не живеят в София.
 2. Достъпност и като цена! Провеждането на обученията онлайн също изисква своите инвестиции от наша страна, но те са в много по-ниска степен от обученията ни на живо. Така че по този начин можем да предоставим и нисък ценови праг за всеки наш „студент“. Но за това по-късно.

Темите, които сме запланирали за УЛРП за 2017 г. са следните:

 •  Януари – Визия/Мисия (Открий и структурирай своята мисия/визия)
 •  Февруари – Страховете (Научи се да контролираш страховете си, един от най-успешните ни уебинари беше на тази тема)
 •  Март – Планиране (Как да планираме ефективно)
 •  Април – Комуникация (Изкуството да комуникираш, най-успешното ни онлайн обучение)
 •  Май – Връзки (Личните ни взаимоотношения и връзки оказват огромно влияние върху успеха ни)
 •  Юни – Личен бранд (Как да позиционираме собствения си бранд по подходящ начин)
 •  Юли – Лидерство (Открий лидера в себе си, бъди вдъхновяващ лидер и за другите)
 •  Август – Презентационни умения (Научи се да говориш пред публика, малка или голяма)
 •  Септември – Предприемачество (Научи се да стартираш правилно)
 •  Октомври – „MasterSell“ (Обучение за продажби, продай себе си)
 •  Ноември – Пари и инвестиции (Как да ръководиш парите си, научи се да инвестираш успешно)
 •  Декември – Предай нататък (Завършваме учебната година с обучение, как да предаваме нашите знания на другите)

Тук искам да направя важно уточнение!

Това няма да бъде типичният уебинар, в който немалка част е отделена на продажба в края, а една друга част – отделена на представяне на водещите в началото. Казвам го, защото и ние го правим, просто това е моделът на уебинарите.

Тези онлайн обучения ще се провеждат на живо, но нито ще губим излишно време в представяне, нито ще продаваме нещо в тях. Два часа, в които само даваме стойност и задачи, за да действаш и прилагаш.

Сесиите се провеждат вечерно време, за да е удобно на студентите да са пред компютрите си онлайн, но в случай, че бъде пропусната сесията, се предоставя запис.

Преди малко споменах за задачи. Ще има много домашни (предизвикателства), за да прилагаме една година всичко научено, чуто или прочетено, защото ние искаме резултати за вас. Това е много ключов момент от Университета, защото чрез него ние решаваме проблемът с липсата на обратна връзка и неприлагането на наученото. :)

Другият проблем, който решаваме е продължителността – едно е да присъстваш на едно еднодневно или двудневно обучение. Съвсем различно е да си част от периодични обучения в продължение на 12 месеца.

Също така ще използваме и уникалната сила на Facebook групите. Вече имаме приготвена затворена Facebook група с близо 200 Победители, присъствали на досегашните ни обучения. Това гарантира за всеки студент най-важното:

Среда за растеж

Да не говорим за огромната възможност за полезен нетуъркинг и контакти.

Разбира се, макари и основни лектори да бъдем аз и Ясар, няма да запазим славата само за себе си. :) Включваме няколко гост-лектора в нашия университет, като засега ще ти разкрия само, че лекторът, който ще се включи в сесията „Пари и инвестиции“ е човек, който още преди година е минал границата от 50 000лв/месец, и то без да има собствен бизнес, това са дивиденти и други финансови инструменти, които ще разкрие.

Цената за едногодишен достъп до Университета е 94 лв, като включва и достъп до обучението ни на живо „Живот на победител“. Както по-горе споменах, именно онлайн форматът ни позволява да поставим толкова ниска цена за 12-е обучения в продължение на цяла година. :)

В момента идеята отдавна вече не е идея, а е проект в развитие. Работим здраво, за да можем да създадем пълноценна система за обучение и да сме готови за силен старт на новата година с първите си 100 студенти. :)

В заключение… Ние всички сме „студенти“ на живота и оценките ни не се вписват в книжки и бележници.

Нашите оценки са резултатите, които получаваме в реалността.

С Ясар вярваме, че основаването на този Университет е началото на един много голям проект, с огромен потенциал, който да помогне на хиляди българи да се развиват личностно и като предприемачи.

По-добре така, отколкото да чакаме поредния костюмар в Парламента да „ни оправи“.

Не мислиш ли?

Ще се радвам да се видим в УЛРП. :)

П.П. Няколко месеца по-късно, Университетът, не само че вече е реалност, но и има над 250 участници (студенти)! Ако си от хората, които постоянно търсят начини да се самоусъвършенстват и развиват, ако си готов за действие и ъпгрейд чрез постоянно предизвикателство, очакваме твоята кандидатура в УЛРП. Запиши се тук:

 

Записвам се