Как да успееш като предприемач?


с Пламен Попов


 

shadow-ornament

Да определиш какво е нужно, за да се превърнеш в предприемач в България, е различно от предизвикателствата, пред които се изправят лидери на компании като ZARA, Amazon, Apple или Tesla. Има показатели, които обединяват всички победители. Нямам претенции, че те биха могли лесно да бъдат приложени от всички хора. Но се надявам, че ще почерпиш вдъхновение за действие от някои идеи и предложения, които да адаптираш спрямо твоята ситуация и среда. Не съм привърженик на копи-пейст стратегии, купени онлайн, нито пък на огромни обучителни програми, създадени за пазар от над 100 млн души с различен от българския манталитет. Моят подход към предприемачеството е гъвкав и еволюира през годините с всеки нов проект. Ще ти предам моят над 15 годишен опит, за да си отговориш на един въпрос: Как да станеш предприемач от нулата?

shadow-ornament

Името ми е Пламен и аз НЕ СЪМ треньор по личностно развитие. Какво съм? Някои хора казват, че съм предприемач, други, че съм бизнесмен, трети, че съм истински майстор в продажбите.
Всъщност какво точно казват хората за мен няма особено значение, защото предпочитам да гледам резултатите. Нека ви покажа малко резултати:

• над 13 бизнес проекта зад гърба ми
• една от първите ми успешни продажби е договор за 1 000 000 лв - бях на 25 г.
• собственик съм на 3 проекта, включващи
• голяма компания с годишен оборот над 400 000 лв
• стартъп с постоянно увеличаващи се продажби (200% в първите 6 месеца и продължаваме нагоре)
• един от най-амбициозните риалити ТВ проекти в развитие, оценен на над 1 000 000 лв

Още нещо, което не съм - не съм човек, който обича да говори за теоретични неща, които не е изпробвал, през които не е преминал. Аз съм тук, за да предам опита - успешен и неуспешен, в бизнесите, които съм имал. Най-ценните уроци в бизнеса ни преподават допуснатите от нас грешки. Създаването на УЛРП заедно с Ясар, е резултат от уроците, които научихме за обученията по личностното развитие и нашият отговор на огромен проблем.